Archief

Weer vijf fulltime wethouders in Westland

De gemeente Westland heeft weer vijf fulltime wethouders. Bij de gemeenteraad ligt het voorstel van het college van B en W om de betrekking van wethouder De Goeij met terugwerkende kracht tot 1 januari 2013 te verhogen van 0,7 naar 1 fte.

Tot eind vorig jaar had Westland twee wethouders die geen volledige betrekking hadden: De Goeij stond voor 0,7 fte in de boeken en Jan Bogaard voor 0,8 fte. Dat was tussen de coalitiepartijen zo afgesproken na de verkiezingen, waarin het CDA fors had verloren. Toen Bogaard vorig jaar opstapte, werd zijn opvolger Mohamed el Mokaddem als fulltime wethouder benoemd.

Volgens het college is het voor een goede invulling van de portefeuille van De Goeij noodzakelijk om ook haar betrekking naar 1 fte te verhogen. Feitelijk werkt de wethouder sinds 1 januari al fulltime. Dat is begin dit jaar alleen in het presidium aan de orde gesteld. Een juridisch adviseur heeft er echter op gewezen, dat in de Gemeentewet is vastgelegd dat de omvang van de betrekking door de gemeenteraad moet worden vastgesteld.

Met het raadsvoorstel voldoet het college aan de wettelijke eis, maar wordt wel gevraagd de fulltime baan inclusief de bezoldiging met terugwerkende kracht tot 1 januari vast te stellen.

Categorieen:
Westland Algemeen