Archief

SP wil in 2018 meedoen met verkiezingen

Volgend jaar doet de Westlandse SP-afdeling nog niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dat blijkt uit de onlangs gehouden ledenvergadering. Daarin werd het bestuur gekozen en werd het doel gesteld om in 2018 wel mee te doen met de verkiezingen.

De SP was al actief in Westland, maar dan als werkgroep. In maart kreeg ze van het landelijke partijbestuur groen licht om een eigen afdeling te starten. Dat maakte het in theorie mogelijk om mee te doen met de verkiezingen. Thomas Boose, inmiddels gekozen tot voorzitter, zegt dat SP Westland daar op dit moment nog niet klaar voor is.

"We gaan het komend jaar nog niet redden. We moeten eerst sterker worden. In 2018 zijn we waarschijnlijk groter en lukt het ons wel om aan de verkiezingen deel te nemen", aldus Boose.

Hij laat weten dat SP Westland op een passieve wijze politiek betrokken blijft. Zo wordt er de komende tijd een doelenlijst opgesteld, die de afdeling in de komende vier jaar wil bereiken. Met acties probeert ze invloed uit te oefenen.

Categorieen:
Westland Algemeen