Archief

'Maak bezwaar tegen Blankenburgtunnel'

Natuurmonumenten roept op bezwaar te maken tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel. Op de website van de organisatie is een zienswijzeformulier te vinden met een standaard protestbrief. Aangevuld met persoonlijke bevindingen moet deze door de overheid behandeld worden als individueel bezwaarschrift.

Natuurmonumenten vindt dat de Blankenburgtunnel de natuur te veel aantast. Bovendien vindt ze de tunnel een oplossing voor een 'achterhaald' probleem. Omdat het autoverkeer in Nederland sinds 2005 niet meer groeit, zou er geen fileknelpunt bij de Beneluxtunnel ontstaan. Daarmee zou een Blankenburgtunnel, die de Beneluxtunnel moet gaan ontlasten, niet nodig zijn.

De natuurorganisatie ijvert al lange tijd tegen de Blankenburgtunnel. In januari vorig jaar werd begonnen met een online campagne tegen het project. Op die manier moest invloed worden uitgeoefend op de Tweede Kamer, die toen nog moest instemmen met het voorstel van minister Schultz. Inmiddels is een meerderheid in de Kamer akkoord gegaan.

Categorieen:
Algemeen