Archief

Beschermd Vinetaduin eenmalig open

Het normaal afgesloten beschermde Vinetaduin in Hoek van Holland wordt eenmalig opengesteld voor het publiek. Dit gebeurd tijdens het evenement Kunstplaats 2013 van Stichting Torpedo Cultureel op 4 en 5 mei. Het Zuid Hollands Landschap biedt onderdak aan dit evenement en stelt een aantal verdedigingswerken beschikbaar voor exposities.

Een voorbeeld van een bijzondere plant en bijzonder dier in Vinetaduin zijn de salomonszegel en de zandhagedis. Ook huizen er vleermuizen, die in de winter in de bunkers verblijven. Tijdens een begeleide wandeling door de natuur kan een kijkje worden genomen in een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, waar kunstenaars zullen exposeren. Het thema van de exposities is 'vrijheid wereldwijd'.

Het beschermde duingebied Vinetaduin, dat ten noordwesten van Hoek van Holland ligt, zal op beide dagen open zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang tot het duin is ter hoogte van Strandweg 25, op twee minuten loopafstand vanaf het eindpunt van NS station Hoek van Holland Strand.