Archief

Zaterdagvoetbal: HVC'10 wint spannende derby

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis behaalde aan de Lavendelstraat de zeventiende zege van het seizoen. Degradant NIVO Sparta werd met 2-1 verslagen. De tricolores staan met nog drie wedstrijden te gaan vier punten voor op runner-up ASWH. Aanstaande zaterdag kan Excelsior Maassluis kampioen worden bij winst op Alexandria'66 en bij een nederlaag van ASWH.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande blijft in de race voor nacompetitie. De Westlandse ploeg heeft twee hangijzers in het vuur, namelijk winst van de derde periode of overname van de vervangende periodetitel van de kampioen en dan moet Spijkenisse de derde periode winnen. FC s-Gravenzande won voor de dertiende keer dit seizoen. Geinoord werd met 2-1 verslagen.

Tweede klasse C

De streekploegen HVC'10, Lyra en Naaldwijk lijken met één been veilig te zijn in hun klasse. De drie ploegen hebben met nu nog drie duels te gaan rechtstreekse handhaving vanaf nu in eigen hand. De streekderby tussen HVC'10 en sportclub Monster werd in de slotfase beslist. In Hoek van Holland was het een spannende wedstrijd waarin HVC'10 de leiding nam. Sportclub Monster kwam langszij, maar in de slotminuut sloeg de thuisploeg alsnog toe. HVC'10 won derhalve met 2-1 en pakte zodoende drie belangrijke punten om uit de onderste regionen weg te blijven. De voorsprong op de nummer 11 bedraagt nu zes punten. Sportclub Monster is dit seizoen uitgespeeld.

Naaldwijk wist drie punten over te houden aan het bezoek bij Gouda. Beide ploegen proberen de promotie/degradatieduels te ontlopen. Naaldwijk boekte een 3-1 overwinning en heeft nu vier punten voorsprong op de nummer 11.

Lyra was in Rijswijk niet opgewassen tegen de nummer drie van de ranglijst Haaglandia. De Lierse ploeg verloor met 3-0. De voorsprong op de nummer 11 bedraagt nu vijf punten.

Tweede klasse D

VDL leed in strijd om de derde periode in en tegen Rozenburg een nederlaag. De thuisploeg scoorde diep in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd. Ondanks het verlies heeft VDL nog kans op winst van de derde periodetitel. Aan de andere kant moet VDL in de resterende drie duels weg zien te blijven van de elfde plaats. De voorsprong bedraagt maar twee punten daar tegenover staat een achterstand van zes punten op de nummer vier van de ranglijst. De verschillen zijn dus klein in deze klasse.

Derde klasse C

MVV'27 is koploper af in haar klasse en dat zonder een nederlaag. De Maaslandse ploeg haar wedstrijd tegen Duindorp in de 66ste minuut gestaakt worden. De arbiter van dienst staakte de wedstrijd omdat de thuisclub te veel aanmerkingen had op zijn leiding. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van MVV'27.

Door het staken van de wedstrijd van MVV'27 is Honselersdijk de nieuwe koploper. De Honselse ploeg won de streekderby tegen Westlandia. Op sportpark De Hoge Bomen won Honselersdijk met 2-1. Honselersdijk heeft nu één punt voorsprong op MVV'27. Westlandia blijft ondanks de nederlaag vier punten voorsprong houden op de nummer elf van de ranglijst.

Maasdijk blijft elfde op de ranglijst want de ploeg verloor met 4-1 van CION. MSV'71 blijft gedeeld hekkensluiter en kan hooguit rechtstreekse degradatie ontlopen in de resterende vier wedstrijden.

KMD tankt de laatste weken aan zelfvertrouwen richting de nacompetitie. De Wateringse ploeg won de uitwedstrijd in Den Haag tegen Semper Altius met 4-1. KMD heeft zes punten achterstand op de koploper.

Vierde klasse D

Voor Quintus blijft het tot de laatste speeldag spannend of de ploeg zich plaatst voor de nacompetitie. De Heulse ploeg had zichzelf een goede dienst kunnenbewijzen door concurrent VVK'68 te verslaan, echter Quintus verloor in Kethel met 3-0. Quintus blijft wel derde en dat betekent vooralsnog een ticket voor de nacompetitie.

Verburch haalde een punt in Schiedam tegen Hermes DVS. Beide ploegen die bivakkeren in de onderste regionen kwamen een 1-1 gelijkspel overeen.

Karakteristieken

Excelsior M - NIVO Sparta 2-1 (0-0)

Eigen doelpunt, Kevin Vink



Geinoord Nieuwegein - FC 's-Gravenzande 1-2 (0-1)

Lopes de Brito, Yuri Westhoff



Haaglandia - Lyra 3-0 (3-0)



HVC '10 - Sportclub Monster 2-1 (1-0)

HVC '10: Eigen doelpunt Monster, Jeroen Rensen

Monster: Michael Jager



Gouda - Naaldwijk 1-3 (0-1)

Johan de Bloois, Jaco Wevers (2)



Rozenburg - VDL 1-0 (0-0)



Westlandia - Honselersdijk 1-2 (0-0)

Honselersdijk: Azzedine El Kahlifi, Ralph Heskes, rood Rico Kok

Westlandia: John Zwinkels, rood Kevin Braber



Semper Altius - KMD 1-4 (1-0)

Jesse de Waard, Roy van Velden, eigen doelpunt, Jules Maring



CION - Maasdijk 3-1 (1-0)

Marc van Vliet



Houtwijk - MSV '71 4-0 (2-0)



Duindorp - MVV '27 Gestaakt

Eigen doelpunt

Definitief gestaakt in de 66e minuut bij een stand van 0-1, commentaar op arbiter



Hermes DVS - Verburch 1-1 (1-1)

Bas Hogervorst

VVK - Quintus 3-0 (1-0)