Zaalhandbal: heren Quintus winnen in kampioenspoule

Quintus is een speelronde voor het einde zeker van de derde plaats in de kampioenspoule. Dit is een plaats hoger dan vorig seizoen en kan zich, indien de financiƫn het toelaten, weer gaan meedoen op Europees niveau. In sporthal Craneveld in Venlo maakte Quintus aan de illusies van Handbal Venlo een einde om Europees handbal te halen. De Heulse ploeg won met 35-22. QUintus startte scherp aan dit duel, want de ploeg wilde de derde plaats nu al veilig stellen. Na ruime en kwartier spelen was de stand 9-3 voor de Heulse ploeg. Bij rust was de marge tien doelpunten: 18-8. In de tweede helft startte Quintus minder scherp waardoor Handbal Venlo terug kon komen tot 15-22. In twee keer ondertal wist Quintus toch uit te lopen op de opponent, besliste de wedstrijd definitief en won met 35-22. Bij Quintus wist iedere speelster tot score te komen. Kelly Vollebregt, Kelly Dulfer en Cynthia Grift scoorden allen vijf keer. Roos Lockhorst en Daisy Hage scoorden beiden vier keer.

Verbruch is als tweede geƫindigd in haar divisie. De Poeldijkse ploeg verloor de laatste wedstrijd van het seizoen. In sporthal Boswijk in Den Haag bleek Hercules met 24-22 te sterk voor Verburch. De thuisploeg sloot zodoende het debuutseizoen prima af. Door de nederlaag van Verburch werd United Breda zonder zelf in actie te komen kampioen. De Poeldijkse ploeg zal een plaatsingswedstrijd moeten gaan spelen tegen VZV. Bij winst van deze wedstrijd kan Verburch promoveren naar de eerste divisie indien een ploeg uit deze divisie zich terugtrekt.

Quintus heeft op een gedisciplineerde wijze de eerste zege in de kampioenspoule behaald. De Heulse formatie blijft hierdoor in de race voor een ticket voor de Beneluxliga. Quintus had tegen Fiqas/Aalsmeer vanaf het begin het initiatief. Na een kwartier spelen was de stand 8-7 voor Quintus. Vijf minuten voor de pauze was de marge vier doelpunten (12-8). In de resterende minuten wist Aalsmeer in de Van der Voorthal iets van de achterstand af te halen, maar de thuisploeg ging rusten met een 14-12 voorsprong. Na de pauze probeerde Aalsmeer met een hoger baltempo de Heulse ploeg te ontregelen, echter dat verontruste de thuisploeg niet. Onder aanvoering van de veel scorende Arjan Stuiver kon Quintus de voorsprong behouden. Na ruim 43 minuten was de stand 20-18. Met nog vijf minuten te gaan leidde Quintus met 25-21. In een spannende slotfase wist Quintus de voorsprong te behouden en won verdiend met 26-23. De Heulse ploeg staat nu gedeeld vierde met Kremer/Hurry Up.

WPK/Westlandia heeft het in de laatste wedstrijd van het seizoen kampioenskandidaat Oliveo zeer moeilijk gemaakt. In De Luchthal in Pijnacker moest de thuisploeg diep gaan om de zege te pakken. Na een 15-15 tussenstand na 30 minuten wist Oliveo de wedstrijd met 30-29 te winnen. Westlandia eindigt na een goed seizoen op een prachtige derde plaats.