Archief

Veldkorfbal: nuttige zege voor ODO in streekderby

Eerste klasse E

CKC Maassluis heeft aan de verre uitwedstrijd in Oost-Souburg geen punt overgehouden. Fortis was op sportcomplex Diezestraat met 12-11 net te sterk voor de koploper. De ruststand was 7-7. Ondanks de derde nederlaag op rij blijft CKC Maassluis koploper. De koppositie moet nu wel gedeeld worden met KOAG. Beide ploegen hebben 12 punten uit tien wedstrijden. De twee koplopers treffen elkaar in de resterende vier wedstrijden niet meer.

Tweede klasse G

De streekderby tussen ODO en Valto is een prooi geworden voor de Maaslandse formatie. Op sportpark De Commandeur nam de Lierse formatie na een goede eerste helft een 5-7 voorsprong. In de tweede helft nam ODO het voortouw en kwam het langszij Valto. Na de tussenstand van 10-10 wist ODO in de slotfase het beslissende gaatje te slaan en won met 12-10. Willem van Vliet scoorde bij ODO vijf keer. Valto is na de derde nederlaag op rij de koppositie kwijtgeraakt. De Lierse ploeg staat nu twee punten achter op de nieuwe lijstaanvoerder. ODO daarentegen staat in de middenmoot met 10 punten. De Maaslandse ploeg heeft vier punten achterstand op de koploper en drie punten voorsprong op de hekkensluiters.

Oranje Nassau is de nieuwe koploper. De Vlaardingse ploeg wist op het Juliana Sportpark de aanval op de koppositie af te slaan door ONDO te verslaan. De 's-Gravenzandse formatie had bij winst de koppositie kunnen pakken, maar was niet bij machte om Oranje Nassau te verrassen. De ruststand was 5-8 na een tussenstand van 3-8. ONDO kwam in het tweede bedrijf terug tot op twee punten, maar er ging te veel mis bij de thuisploeg om Oranje Nassau van de winst af te houden. Oranje Nassau won met 14-9.

Derde klasse K

Dijkvogels blijft riant aan de leiding in haar klasse. Op sportveld Ritthem in Ritthem was tegen Atlas geen sprake van een echte wedstrijd. De Maasdijkse ploeg walste over de thuisploeg heen en won met 19-8. Dijkvogels heeft vier punten voorsprong op de nummer twee Seolto. Over twee weken treffen beide ploegen elkaar in Vlissingen. Bij winst zal Dijkvogels de kampioensvlag kunnen hijsen.