Archief

Westlandse VVD pleit voor 'Metropoolregio-Lite'

Als het aan de Westlandse raadsfractie van het VVD ligt, komt de Metropoolregio er, maar wel in een andere vorm. De partij vindt dat de samenwerking tussen 24 gemeenten rond Rotterdam en Den Haag alleen nuttig is op enkele specifieke plekken.

Bart Waasdorp van VVD Westland is vooral te spreken over de nieuw in te richten Vervoersautoriteit. "Infrastructuur en (openbaar) vervoer is zo belangrijk dat samenwerking geen optie, maar een must is. Bereikbaarheid en ontsluiting van de regio is altijd belangrijker dan een individueel gemeentelijk belang", aldus Waasdorp.

De economische samenwerking binnen de Metropoolregio is minder van de orde, vindt Waasdorp. "De Metropoolregio als extra bestuurslaag inrichten voor structurele economische samenwerking zien we minder zitten. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden weten elkaar ook wel te vinden zónder een duurbetaalde bestuurder in een nieuwe ivoren toren. Bovendien zijn die economische connecties zeer specifiek en soms ook van korte termijn, waardoor ad hoc samenwerkingsverbanden veel logischer zijn."

Categorieen:
Westland Algemeen