Archief

Ophorst deelneemster Rotterdam Marathon

De onthulling van Carla Ophorst, dat zij zondag gaat deelnemen aan de marathon van Rotterdam, heeft haar veel bijval uit de atletiekwereld opgeleverd. De Honselse hardloopster maakte het besluit woensdag bekend, nadat zij groen licht van haar fysiotherapeut had gekregen.

Ophorst verklaarde in 2005 via WOS Radio, dat zij echt nooit meer een marathon wilde lopen. De atlete werd echter in 2011 op de proef gesteld, toen zij een prijs won om deel te nemen aan de historische marathon van Athene. Dat Griekse avontuur blijkt nu geen uitzondering op de regel te zijn geweest.

In oktober 2005 zette Ophorst een punt achter haar marathoncarrière, toen zij in de marathon van Eindhoven moest uitstappen. Haar ambitie om op die afstand de beste Westlandse aller tijden te worden, liet zij destijds vastbesloten varen. Gezien de tijd die inmiddels gelopen is door Lindsay Poesiat-van Marrewijk (2.37.40 in 2011 in Rotterdam) hoeft daar ook niet meer van gedroomd te worden.

In Athene liep Ophorst in november 2011 naar de eindtijd van 3.10.27 en was daarmee in de Griekse hoofdstad de snelste bij de vrouwen 50-plus. Ook in Rotterdam hoopt zij op een tijd van drie uur en tien minuten uit te komen.