Archief

Nieuwe Van Ruijvenlaan impuls Boomawatering

Een nieuwe Van Ruijvenlaan, die aansluit op de rotonde in de Monsterseweg bij Poeldijk, moet een belangrijke impuls geven aan de ontwikkeling van het tuinbouwgebied Boomawatering. Volgens plan van de gemeente Westland wordt eind dit jaar met de aanleg van de nieuwe Van Ruijvenlaan begonnen.

Boomawatering is een deels verrommeld kassengebied van 235 hectare groot tussen Monster en Poeldijk. De gemeente Westland, het Hoogheemraadschap van Delfland, LTO Glaskracht en ondernemers hebben een nieuwe koers uitgezet om dit glastuinbouwgebied te moderniseren. Daarmee ligt de verantwoordelijkheid voor het herstructureren van het gebied niet alleen meer bij de gemeente. De gemeente zal zich richten op het oplossen van knelpunten.

Een gebiedsbemiddelaar gaat aan de slag om te bezien hoe de modernisering met de ondernemers kan worden versneld en tegelijkertijd de doelen uit het gebiedsprogramma gehaald worden. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het uitplaatsen van woningen en het oplossen van verkeersknelpunten.

In 2007 werd voor dit gebied een plan opgesteld en een Rijksbijdrage van 6,9 miljoen euro toegezegd. De gemeente stelde een krediet van 7,23 miljoen euro beschikbaar. "Veranderde marktomstandigheden, nieuwe inzichten en te weinig dynamiek in het project maakten het nodig het plan aan te passen", aldus de gemeente.