Archief

Volle Kroningsdag in Maassluis

In Maassluis wordt de Kroningsdag op 30 april van vroeg in de ochtend tot laat in de avond gevierd. Dit blijkt uit het dinsdag door Oranjevereniging Maassluis gepresenteerde programma. De dag begint niet met de aubade, maar start om 8.30 uur met een ontbijt voor iedereen op het plein achter de Nieuwstraat. Deze locatie wordt voor één dag omgedoopt tot Oranjeplein.

Daarna is om 9.00 uur de aubade op de Markt. Van 10.00 tot 16.00 uur is er een vrijmarkt. Op het Oranjeplein vinden optredens plaats van onder meer de All Stars Band. Voor de kinderen wordt om 15.30 uur het koning- en koninginnebal gehouden, waarvoor 5.000 basisschoolleerlingen zijn uitgenodigd om gekleed als koning en koningin te verschijnen op het Oranjeplein.



De hele dag door kunnen via een groot scherm op het plein de gebeurtenissen in Amsterdam worden gevolgd. Vanaf 19.30 uur vindt op het Oranjeplein het Hofnar Koningsfeest XXL plaats en ter afsluiting is er om 22.00 uur langs de Nieuwe Waterweg een vuurwerkshow.

Naast de festiviteiten in het Stadshart zullen in het westen en oosten van de stad ook activiteiten plaatsvinden. CKC Maassluis en MSV'71 zullen hier net zoals voorgaande jaren voor zorgen. Net zoals in het Stadshart zullen ook op de andere twee locaties de gebeurtenissen in Amsterdam live te volgen zijn via grote schermen.



Op de website www.koninginnedag-maassluis.nl staat het volledige programma voor het Stadshart.

Categorieen:
Maassluis Algemeen