Archief

Poeldijk krijgt Jumbo en Action

Poeldijk krijgt een Jumbo-supermarkt. Deze zal verrijzen aan de Rijsenburgerweg en vervangt in de zomer van volgend jaar de huidige C1000 aan de Irenestraat. In die C1000 komt dan een vestiging van de winkelketen Action. Dat is dinsdagavond aangekondigd in een presentatie voor twee commissies van de Westlandse gemeenteraad.

De nieuwe supermarkt wordt circa 1.800 m2 groot. Het pand gaat bestaan uit twee lagen en een kap. De super krijgt een eigen parkeerterrein met circa 80 plaatsen. De bouw van de nieuwe Jumbo start naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar.

Verder gaat Bouwfonds aan beide kanten van de Rijsenburgerweg eengezinswoningen bouwen. De verkoop hiervan is inmiddels gestart. Aan het einde van de Rijsenburgerweg, ter hoogte van de Terwebloem, komen in totaal 56 woningen. Er komen daar zowel starterswoningen als herenhuizen aan de Voorstraat-zijde. Aan de zijde van de Gantel worden herenhuizen en drie-onder-een-kapwoningen gerealiseerd.

Een blije wethouder Theo Duijvestijn (planontwikkeling) stelt: "Na de realisatie van de Terwebloem en de oplevering van appartementencomplex Gantelzicht, geven ook deze ontwikkelingen een belangrijke impuls aan de leefbaarheid en vitaliteit. Poeldijkers hebben hier lang op moeten wachten. De lege plek raakt steeds meer bebouwd."

De ontwikkelingen zijn onderdeel van plangebied Het Dorp van de Westlandse Zoom. Het uitwerkingsplan van dit onderdeel ligt ter inzage van 19 april tot en met 30 mei en is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op donderdag 16 mei komt er een inloopavond om belanghebbenden nader te informeren. Omwonenden worden hiervoor per brief uitgenodigd.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen