Archief

'Te veel geld naar cultuur-onderzoek'

Er is in de afgelopen jaren op het terrein van de cultuur in het Westland te veel geld in onderzoeken gaan zitten en daardoor te weinig direct aan de cultuur voor de burgers uitgegeven. Dat vindt raadslid Ulbe Spaans van Progressief Westland. Hij kreeg maandagavond tijdens een commissievergadering bijval van de fractie Westland Verstandig LEO 2.0.

Veel onderzoeksgeld is gaan zitten in de gesneuvelde voorloper van het Cultuurweb, het Centrum voor de Kunsten. Met het oog op de toekomst zei Spaans: "Het is te hopen, dat dit waterhoofd wordt gereduceerd tot normale proporties."

Wethouder Weverling reageerde door te zeggen dat het de gemeenteraad was die het geld beschikbaar heeft gesteld de onderzoeken te doen.

Andere fracties reageerden verschillend op het Cultuurweb. Alleen GemeenteBelang Westland sprak complimenten uit. De VVD, vanaf het begin af aan al tegenstander van het Cultuurweb, wilde weten of de raad nog een veto kan uitspreken. Maar dat is niet meer het geval. De LPF zette vraagtekens bij het aannemen van personeel en wil, dat er ook naar vrijwilligers wordt gezocht. Daarop werd instemmend gereageerd door de wethouder.

Het Cultuurweb Westland moet een netwerkorganisatie worden voor culturele instellingen, scholen en amateurgezelschappen. Weverling rekent er op, dat het Cultuurweb op 1 augustus van start gaat, dus vóór het begin van het nieuwe schooljaar.

Categorieen:
Westland Algemeen