Archief

Zondagvoetbal: VELO en Schipluiden doen goede zaken

Hoofdklasse A

Westlandia is door een reeks mindere wedstrijden in de problemen gekomen. De Naaldwijkse ploeg heeft nu nog drie punten voorsprong op een promotie/degradatieplaats. Aan de andere kant is het verschil met de nummer drie maar zes punten. De verschillen zijn, zoals jaren, klein in deze klasse. In Rotterdam verloor Westlandia voor de tiende keer dit seizoen en staat nu zevende. Leonidas was met 1-0 te sterk. Nick Keijzer miste een strafschop voor de Naaldwijkers. Westlandia is nog in de race om de tweede periodetitel te winnen.

Eerste klasse B

VELO is de verrassing van de twintigste speelronde in haar klasse. De Wateringse ploeg won verrassend bij VOC met 2-1. Voor de koploper was het pas de tweede nederlaag van het seizoen. VELO klom verder weg van de befaamde elfde positie, want de directe punten lieten dure punten liggen. VELO staat nu achtste met vier punten voorsprong op de nummer elf van de ranglijst.

Tweede klasse C

Schipluiden won op sportpark Keenenburg de eerste van twee cruciale wedstrijden. De promovendus won met 1-0 van HVV, dat net als Schipluiden probeert om de promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen. Schipluiden staat negende op de ranglijst en heeft vijf punten voorsprong op de nummer elf Meerburg. Volgende week kan Schipluiden een nog groter gat slaan met Meerburg, want beide ploegen zullen elkaar dan treffen.

Derde klasse A

Den Hoorn behaalde in Roelofarendsveen de vijfde puntendeling van het seizoen. De ploeg uit Midden-Delfland speelde met 2-2 gelijk tegen DOSR, dat de punten hard nodig heeft om de promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen. Den Hoorn staat vierde op de ranglijst en heeft inmiddels 11 punten achterstand op koploper Foreholte.

Derde klasse B

Verburch is de weg volledig kwijt na de trainerswissel. De Poeldijkse ploeg verloor wederom en nu was Full Speed te sterk. Verbruch maakt zich inmiddels op voor de nacompetitie, maar moet toch enkele wedstrijden in winst om gaan zetten anders komen de promotie/degradatiewedstrijden wel heel erg dichtbij. Verburch staat achtste en heeft acht punten voorsprong op de nummer elf van de ranglijst.

Karakteristieken



Leonidas - Westlandia 1-0 (1-0)

Nick Keyzer mist penalty



VOC - Velo 1-2 (1-0)

Matthew Simons, Ivo van Holstein



Schipluiden - HVV 1-0 (1-0)

Jeffrey van der Sloot



DOSR - Den Hoorn 2-2 (0-1)

Dave de Bie, Nick Clemens van den Bos



Verburch - Full Speed 1-3 (0-2)

Erwin de Vos (P)