Archief

'Wachten op controle schoonmaak Recreatieoord'

De bewoners van huisjes op het Hoekse Recreatieoord die sinds de brand niet naar hun woning mogen, moeten wachten op groen licht van de gemeente Rotterdam. Dit is zondag bekendgemaakt. Na afloop van de schoonmaakwerkzaamheden zal een onafhankelijk bureau eerst een controle uitvoeren. "Pas als de gemeente een schriftelijke verklaring heeft ontvangen, kunnen recreanten weer terug naar hun woning", aldus Rotterdam.

Uit onderzoek van de milieudienst van Rijnmond (DCMR) is gebleken, dat asdeeltjes van het bitumen dak van het recreatiegebouw in de directe omgeving van het gebouw zijn terechtgekomen. Daarin zijn sporen van asbest aangetroffen. De hoeveelheid asbest is evenwel zo minimaal, dat deze geen bedreiging voor de gezondheid vormt. Uit voorzorg is het gebied afgezet en gedurende de schoonmaakoperatie niet toegankelijk.

Zaterdag heeft een gespecialiseerd bureau onderzoek gedaan naar het afgezette gebied om te bepalen hoe dit het best schoongemaakt kan worden. Zondagochtend is begonnen met het daadwerkelijke schoonmaken van het gebied door schoonmakers in beschermende kleding. De wet schrijft dit voor, ook als de aanwezigheid van asbest zo minimaal is, dat er geen bedreiging van de gezondheid is.

Verder zal in de komende weken worden gezocht naar een alternatieve ruimte, waarin de activiteiten van het recreatiegebouw kunnen worden voortgezet, aldus de gemeente Rotterdam.

Categorieen:
Algemeen