Archief

Hockeyclub haalt 51.000 euro binnen

Het vrijdagavond gehouden feest van Hockeyvereniging Westland (HVW) heeft in totaal 51.000 euro in het laatje van de vereniging gebracht. Daarmee zijn niet alleen de watervelden een stapje dichterbij, maar ook de kans om gastheer te zijn voor enkele landenteams tijdens het WK Hockey 2014.

Het feest, dat gehouden werd in het Tropical Plant Center, werd door ruim vijfhonderd leden bijgewoond. Bondscoach Paul van Ass was eregast en de hockeyfans werden door veilingmeester Arne Weverling verleid om te bieden op de meest uiteenlopende kavels. Tijdens die veiling kwam Van Ass met het aanbod om de teams heren1 en dames1 een aantal trainingen te geven.

Een blije voorzitter Wim Halverhout memoreerde, dat HVW voor de opgave staat twee velden te vervangen en daarnaast met één veld uit te breiden. Watervelden hebben de voorkeur boven de traditionele zandvelden. Watervelden zijn kwalitatief beter; het hockeyspel verbetert en door de ondergrond ontstaan minder blessures.

Een extra reden om te kiezen voor watervelden is dat HVW in 2014 tijdens het WK Hockey in aanmerking komt als trainings-of speellocatie. Het WK Hockey wordt in 2014 georganiseerd in Den Haag, waarbij omliggende gemeenten velden ter beschikking stellen. "En zo kunnen we Westland in één klap ook op sportief gebied internationaal op de kaart zetten", stelt Halverhout.

Categorieen:
Westland Algemeen