Archief

Zaterdagvoetbal: MVV'27 verslaat concurrent om titel

Hoofdklasse B

Het kampioenschap komt voor Excelsior Maassluis steeds dichterbij. In de verre uitwedstrijd bij Kloetinge wisten de tricoleres voor de zestiende keer dit seizoen een driepunter te pakken. Kevin Vink scoorde drie keer. Excelsior Maassluis won van Kloetinge met 4-2 en heeft met nog vier wedstrijden te gaan vier punten voorsprong op ASWH.

Tweede klasse C

Voor de regioploegen Lyra, HVC'10 en Naaldwijk volgen nog vier spannende competitieronden. Geen van deze ploegen is veilig voor klassenbehoud. Lyra staat op een zevende plaats met 30 punten. TAVV, dat elfde staat, heeft 25 punten. Plaats nummer elf geeft recht op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.

Naaldwijk speelde voor de elfde keer dit seizoen gelijk. Op sportpark De Hoge Bomen wist het in degradatienood verkerende SEV een punt mee te nemen naar Leidschendam. Na 90 minuten spelen stond een 2-2 eindstand op het scorebord. Naaldwijk staat negende en heeft 26 punten.

Lyra kwam als overwinnaar uit de bus in de streekderby tegen HVC'10. Op sportpark De Zwet won de thuisploeg met 1-0. HVC'10 staat na de tiende nederlaag van het seizoen op een tiende plaats met 28 punten.

Sportclub Monster lijkt te zijn uitgespeeld deze competitie. Door de slechte resultaten in de afgelopen weken was plaatsing voor nacompetitie via de reguliere competitie niet meer mogelijk. Alleen winst van de derde periode kon het seizoen van de fusieclub nog verlengen. Door de nederlaag tegen DSO lijkt dit niet meer van toepassing te zijn. De achterstand op DSO in de derde periode bedraagt nu zes punten. Sportclub Monster staat op een vierde plaats.

Tweede klasse D

VLD leed in strijd om winst van de derde periode een dure nederlaag tegen Pernis. In Maassluis wonnen de bezoekers met 2-0. Door deze nederlaag blijft VDL nog in de gevarenzone. De voorsprong op een promotie/degradatiewedstrijd bedraagt drie punten.

Derde klasse C

De topper tussen MVV'27 en Die Haghe is een prooi geworden voor de koploper. Op sportpark De Commandeur won MVV'27 met 2-0 en zette hiermee de concurrent voor de titel op vijf punten achterstand.

Honselersdijk blijft in de race voor de titel. Op sportpark De Strijphorst werd Quick Steps met vrij veel gemak op zij gezet. De Honselse ploeg won met 5-0. Honselersdijk heeft twee punten achterstand op koploper MVV'27. Honselersdijk gat met vijf gewonnen duels aan de leiding in de derde periode.

KMD is definitief afgehaakt in de strijd om de titel. De Wateringse ploeg speelde op eigen sportpark met 3-3 gelijk tegen CION. De achterstand van KMD op MVV'27 bedraagt nu acht punten en kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

De streekderby tussen Maasdijk en Wetslandia eindigde aan de Lange Kruisweg in een overwinning van Westlandia. In een spannende wedstrijd wisten de Naaldwijkers met 3-2 te winnen. Door de nederlaag blijft Maasdijk op een tiende plaats staan en moet gaan vrezen voor nacompetitievoetbal. Westlandia nam door de overwinning meer afstand van Maasdijk. De marge tussen beide ploegen bedraagt nu vier punten.

MSV'71 kon op eigen sportpark geen derde overwinning van het seizoen begroeten. MSV'71 speelde in het degradatieduel tegen RAS met 1-1 gelijk. MSV'71 staat nog steeds dertiende en heeft één punt achterstand op RAS.

Vierde klasse D

Quintus blijft op koers voor het behalen van de naocmpetitie. De Heulse ploeg won aan de Leeuwerik in Kwintsheul met 5-0 van Hermes DVS en behaalde hierdoor de tiende zege van het seizoen. De Heulse ploeg staat nu derde met 36 punten. Plaats drie geeft recht op nacompetitievoetbal.

Verburch kon aan de Arckelweg niet stunten tegen Loosduinen. De bezoekers zijn nog niet zeker van nacompetitievoetbal en wisten met een minieme zege te vertrekken uit Poeldijk. Loosduinen won met 2-1.

Karakteristieken:

Kloetinge - Excelsior Maassluis 2-4 (0-3)

Kevin Vink (3), Niels Redert (strafschop)

Lyra - HVC '10 1-0 (1-0)

Lyra: Mark de Waal



sportclub Monster - DSO 0-1 (0-0)



Naaldwijk - SEV 2-2 (0-0)

Sebastiaan van den Berg, Jacco Wevers

Bijzonderheid: Tim Kardol mistte een strafschop



VDL - Pernis 0-2 (0-0)



Honselersdijk - Quick Steps 5-0 (1-0)

Azzedine El Kahlifi, Nick Peters en Leon de Brabander (strafschop), Loek Grootscholten (2)



KMD - CION 3-3 (1-2)

Jules Maring (3)



Maasdijk - Westlandia 2-3 (1-1)

Maasdijk: Jente van Staalduinen, Richard Kraaijenbosch

Westlandia: Davey Swinkels, Bas Wesseling, Silvester Steentjes

Bijzonderheid: Ruud Bijl (Westlandia) miste een strafschop

MSV '71 - Duindorp 1-1 (0-0)

Kees Starmans (strafschop)

MVV '27 - Die Haghe 2-0 (0-0)

Roberto van der Pol, Leon van Kersbergen

Verburch - Loosduinen 1-2 (0-0)

Bas Hogervorst



Quintus - Hermes DVS 5-0 (1-0)

Gino D. Zwirs, Charley van der Knaap, Martin Wilbrink, Erik Verbeek, Koen van Zeijl



FC 's-Gravenzande was vrij.