Zaalhandbal: Quintus en Verburch winnen derby

Quintus heeft het behalen van de derde plaats in de kampioenspoule nog steeds in eigen hand. De Heulse ploeg won wederom de streekderby tegen Hellas. Alle derby's dit seizoen eindigde in een zege voor Quintus. In de Van der Voorthal speelde de thuisploeg een moeizame eerste helft doordat de ploeg niet scherp genoeg was. Vooral het aantal tegendoelpunten was on-Quintus. De bezoekers uit Den Haag namen een 18-16 voorsprong na de eerste 30 minuten. Na de pauze speelde Quintus scherp, bewoog het goed, stond het verdedigend als een huis en aanvallend werd goed afgesloten. Quintus won met 30-24. Volgende week kan de Heulse ploeg de derde plaats veilig stellen in de uitwedstrijd tegen Handbal Venlo. Indien Quintus op de derde plaats eindigt kan het volgend seizoen weer Europees gaan spelen.

WPK/Westlandia heeft lange tijd uitzicht gehad om de laatste wedstrijd van het seizoen succesvol af te sluiten, echter in de laatste paar minuten van de wedstrijd bleek Kwiek toch over de langste adem te beschikken. De Naaldwijkse ploeg leidde in sporthal De Pijl met 12-11 na de eerste 30 minuten. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Pas in de laatste zes minuten nam Kwiek meer afstand en won het de wedstrijd met 30-25. De ploeg uit Raalte plaatste zich door deze zege voor de nacompetitie. Stefanie van Dalen werd topscorer met zes doelpunten. Westlandia eindigt als promovendus op een keurige achtste plaats.

De reserves van Quintus eindigden het seizoen met een overwinning op Internos. In sporthal De Lage Banken won de Heulse ploeg met 26-20 na een voorsprong van 15-12 bij rust. Quintus eindigt hiermee de competitie als derde. De Heulse ploeg wonnen de eerste periode, maar zijn uitgesloten van deelname aan de nacompetitie omdat het eerste team in de eredivisie uitkomt.

De derby tussen Verburch en VELO is geeindig in een overwinning voor Verburch. De Poeldijkse ploeg versloeg zodoende voor de tweede keer dit seizoen de Wateringse formatie. VELO gaf de runner-up lange tijd goed partij. Pas in het laatste gedeelte van de wedstrijd wist Verburch in de Van der Valk sporthal afstand nemen van de opponent. Verburch leidde halverwege met 13-12. Een kwartier voor tijd was de marge drie doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. Deze voorsprong gaf Verbuch niet meer weg en won met 27-23. Bij Verburch speelde B-junior Judith van Zeijl een verdienstelijke wedstrijd. Door deze overwinning blijft de Poeldijkse ploeg druk houden op United Breda, dat nog steeds de koppositie in handen heeft. Verburch eindigt de competitie sowieso als tweede. VELO kan de competitie als promovendus eindigen op een zesde of zevende plaats.

DIOS heeft de reguliere competitie afgesloten met een overwinning in en tegen Volendam. In sporthal Opperdam revancheerde DIOS zich voor de thuisnederlaag tegen de reserves van Volendam. De ploeg uit Midden-Delfland leidde na de eerste helft met 14-13. Na de pauze wist DIOS iets verder uit te lopen op de opponent en won uiteindelijk met 26-21. DIOS staat nu vijfde op de ranglijst, maar kan in eindstand nog een plaats zakken. DIOS is afhankelijk van de reserves van Quintus die aanstaande donderdag de competitie afsluiten tegen Hellas.

WPK/Westlandia heeft de dertiende zege van het seizoen behaald. In sporthal De Pijl won de Naaldwijkse ploeg van EHC. Westlandia blijft hierdoor in de race om als derde te eindigen in de competitie. Het was een stevige pot handbal, maar de Naaldwijkse ploeg won dik verdiend van de opponent. De ruststand was 15-10 in het voordeel van de thuisploeg. Mede door het uitstekende keeperswerk van Vincent Engelaar won Westlandia met 28-23. Terry Zuijderwijk was het meest trefzekere met zeven doelpunten.