Veldkorfbal: knappe zege ODO

Eerste klasse E

CKC Maassluis beleeft weinig vreugde aan de hervatting van de veldcompetitie. Voor de tweede keer op rij leed de koploper een nederlaag. Op het Wipperspark in Maassluis bleek middenmotor KOAG met 15-12 te sterk. Na de eerste helft keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan: 5-7. De nederlaag heeft geen gevolgen voor CKC Maassluis, want ondanks de nederlaag blijft de ploeg koploper.

Valto lijkt streekgenoot CKC Maassluis te kopiëren. De Lierse ploeg leed eveneens de tweede nederlaag op rij. Op sportpark De Zwet leidde Fluks na de eerste helft met 1-3 en won uiteindelijk met 5-12. Ondanks de nederlaag behoudt Valto de gedeelde leiding in haar klasse. De directe concurrenten om de titel verloren eveneens.

Streekgenoot ODO verraste op sportpark De Commendeur med-koploper Oranje Nassau en pakte door de 14-8 overwinning twee belangrijke punten in strijd om direct lijfsbehoud. ODO speelde een gedreven eerste helft en leidde bij rust met 7-1. Tot opluchting van de Maaslanders won hekkensluiter Weidevogels van Achilles waardoor de voorsprong van ODO op de gedeelde nummers zeven Weidevogels en Achilles drie punten bedraagt.

ONDO moest zich op sportpark De Brug in Spijkenisse gewonnen geven aan Olympia. De thuisploeg won met 15-10. De 's-Gravenzande formatie liet derhalve na om bij winst de koppositie over te nemen van Valto en Oranje Nassau. ONDO volgt de koplopers op één punt.

Derde klasse K

Dijkvogels lijkt zich met nog vijf wedstrijden te gaan te kunnen opmaken voor een kampioensfeest. De Maasdijkse ploeg won het rechtstreekse duel van de runner-up ADO. Op sportpark Trekdam in 's-Gravendeel was het tussen beide ploegen een boeiend schouwspel. De ruststand was 3-4 in het voordeel van Dijkvogels. In de laatste minuut van de wedstrijd schoot Jeroen van der Beukel de winnende treffer in de korf. Hierdoor won Dijkvogels met 11-10 en blijft koploper met vier punten voorsprong op Seolto.