Archief

Woonbeurs mogelijk laatste kans Chrysantenhof

De eind volgende week te houden Woonbeurs in Naaldwijk lijkt cruciaal te worden voor het welslagen van 't Chrysantenhof in Naaldwijk. Dit is een project waarbij kopers zelf de woningen laten bouwen, zonder tussenkomst van een ontwikkelaar. Dergelijke projecten worden aangeduid als CPO, wat staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Voor de raadsfractie van Westland Verstandig LEO 2.0 lijkt het al duidelijk, dat de CPO-formule in de gemeente Westland geen wortel wil schieten en zij wil daarom maandagavond wethouder El Mokaddem hierover aan de tand voelen.

In Poeldijk is al geruime tijd geleden met zo'n project gestopt en nu blijkt in Naaldwijk, dat het merendeel van de gegadigden is afgehaakt, aldus de fractie. "Heeft binnen het college een evaluatie plaatsgevonden waarom beide projecten mislukt zijn, daar waar in andere gemeentes dit soort projecten wel nog soepel ontwikkeld wordt?", is een van de aangekondigde vragen.

Verder wil Westland Verstandig LEO 2.0 weten, welke kosten er tot nog toe door de gemeente zijn gemaakt aan beide projecten, zowel interne kosten als kosten met betrekking tot de publiciteit.

Bij project 't Chrysantenhof bleek in januari dit jaar, dat van de 24 serieuze belangstellenden er 18 waren afgehaakt. Toen werd besloten om het CPO-project niet meer alleen op starters te richten, maar ook andere doelgroepen te vinden.

De Westlandse afdeling van consumentenorganisatie SIR-55 heeft afgelopen maand gepeild of er onder vijftigplussers animo is om zich aan te sluiten. Er bestaat ook in die kring veel interesse voor de formule, maar twee weken na de informatiebijeenkomst waren er pas drie mensen die daadwerkelijk de stap willen zetten. De inschrijftermijn voor het CPO-initiatief aan de Chrysantenstraat is onlangs opnieuw verlengd en wel tot 1 mei a.s.