Archief

Proef met starterslening in Midden-Delfland

De gemeente Midden-Delfland is al bezig met een onderzoek naar de mogelijkheid voor het verstrekken van startersleningen. Dat zegt het college van B en W in antwoord op vragen van de PvdA-fractie, die in februari om zo'n onderzoek had gevraagd.

Na een proefperiode krijgt de gemeenteraad een concreet voorstel voorgelegd, aldus B en W. De gemeente zet op dit moment een startersregeling in voor de locatie Balkengat/Hoornse Kade. Uit het onderzoek moet blijken of de regeling in heel Midden-Delfland doorgevoerd kan worden.

De PvdA had ook gevraagd de Woongarant-constructie te onderzoeken, waarbij een huis voor 75 procent van de verkoopwaarde wordt gekocht van een woningcorporatie. Hierover gaat de gemeente in gesprek met Midden-Delflandse woningcorporaties.

Met de inzet van genoemde regelingen hoopt de PvdA-fractie dat jonge mensen worden geholpen, die in de huidige economische omstandigheden moeilijk een hypotheek rond kunnen krijgen. De fractie deed het voorstel van startersleningen ook al in 2009, maar toen was er in de gemeenteraad geen meerderheid voor het plan.