Archief

Half miljoen beschikbaar voor oude Bernadetteschool

Om in de komende twintig jaar voor culturele doeleinden gebruik te kunnen maken van de oude Bernadetteschool in Naaldwijk, hopen de gemeente en de betrokken partijen, dat een investering van een half miljoen euro toereikend is.

De betrokken culturele instellingen zijn Kunsthuis 18, kunstenaarscollectief WIT, Muziekcentrum Westland (popmusici) en de Muziekschool. Zij richten een beheerstichting op, die een huurovereenkomst met de gemeente wil aangaan voor een periode van twintig jaar.

De gemeente voert een nul-meting uit om de staat van het gebouw te bepalen, om de financiële situatie van het gebouw voor de komende twintig jaar in kaart te brengen. De doelstelling van de culturele partijen en de gemeente is het gebouw voor het beoogde gebruik gereed te maken voor een totaalbedrag van een half miljoen euro.

Zodra de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de beheerstichting is getekend, zal het college van B en W een voorstel aan de gemeenteraad voorleggen om het benodigde krediet beschikbaar te stellen. Mogelijk kan het al in mei op de agenda van de raadsvergadering komen.