Archief

150.000 viooltjes naar Wateringen

Wateringen moet zaterdag het fleurigste dorp van Nederland worden. In de vroege ochtend worden ruim 150.000 viooltjes door het winkelgebied verspreid. Winkeliers krijgen deze plantjes om letterlijk de bloemetjes buiten te zetten en ze ook gedurende de dag aan klanten uit te reiken.

In het dorp komen ook uitgiftepunten, waaronder in ieder geval op het Plein (voor het oude raadhuis), waar omwonenden vanaf 10.00 uur gratis een aantal viooltjes kunnen halen om hun eigen balkon of straatje mee aan te kleden.

Tussen 11.00 uur en 16.00 uur is het winkelend publiek welkom om de viooltjes gratis mee te nemen. Voor extra gezelligheid is er op het Plein de hele dag muziek te horen. Men kan daar zelf meegebrachte plantenbakken laten vullen met potgrond en viooltjes. Er komt ook een podium, waarop groenstylist Romeo Sommers diverse workshops zal verzorgen.

Deze actie is een initiatief van de Wateringse winkeliers in samenwerking met FloraHolland, onder het motto 'Als de lente niet zelf komt, gaan wij de lente brengen in Wateringen'.

Categorieen:
Wateringen Algemeen