Archief

Tweede super in Maasland geen probleem

Mocht een ondernemer er brood in zien om als tweede een supermarkt in Maasland te gaan runnen, dan is dat in bestuursrechtelijk opzicht geen probleem. Dit blijkt uit een woensdag gedane uitspraak door de Raad van State.

Het ging in de betreffende zaak om het beroep van de exploitant van de plaatselijke Albert Heijn-supermarkt tegen bestemmingsplan 't Spreeuwenest, zoals dat begin juli vorig jaar door de gemeenteraad van Midden-Delfland is vastgesteld. Op genoemde locatie in het centrum van Maasland, waar voorheen een basisschool stond, is onder meer ruimte voor detailhandel voorzien.

Volgens de exploitant van de AH-vestiging zou de komst van een tweede supermarkt in Maasland de voorzieningenstructuur van het dorp onevenredig verstoren, omdat naar zijn zeggen "de vraag binnen de kern van Maasland onvoldoende is om een tweede supermarkt rendabel te laten zijn".

De gemeenteraad ziet ook liever, dat er enkele speciaalzaken komen, maar wilde een (tweede) supermarkt niet bij voorbaat uitsluiten. Overigens hadden zich begin dit jaar nog geen ontwikkelaars gemeld met concrete bouwplannen voor de locatie 't Spreeuwenest.