Archief

Nieuwe vragen LPF over oude Bernadetteschool

De raadsfractie van LPF Westland heeft er geen gras over laten groeien. Wethouder Weverling had uiterlijk eind maart moeten aangeven, of het financieel haalbaar is, dat een aantal culturele instellingen zich vestigt in de voormalige Bernadetteschool aan de Dijkweg in Naaldwijk. Dinsdag, de eerste werkdag van april, zijn door de LPF direct vragen bij de wethouder ingediend.

De LPF ziet liever dat de gemeente het complex aan de Dijkweg verkoopt aan een projectontwikkelaar, die op deze locatie een woonzorgcomplex voor ouderen wil vestigen. De LPF zou verder graag zien, dat de huisvesting zoekende culturele instellingen zich bijvoorbeeld concentreren in De Leuningjes in Poeldijk, die als gevolg van bezuinigingen met lege zalen zit.

In de afgelopen maanden is onderzocht of de oude Bernadetteschool behalve aan Muziekschool Westland onderdak zou kunnen gaan bieden aan Kunsthuis 18, het kunstenaarscollectief WIT en Muziekcentrum Westland, de bundeling van popmuzikanten.

De LPF wil weten, wat de stand van zaken is omtrent het onderzoek naar haalbaarheid en de voorgestelde exploitatiebegroting "van het zogenaamde cultuurweb". De fractie wil bijvoorbeeld ook weten, hoeveel kosten er voor de gemeente gemoeid zijn met renovatie van genoemde oude school. Deze vragen zouden komende dinsdagavond beantwoord moeten worden in een commissievergadering van de gemeenteraad van Westland.