Archief

Vermoedens dat brand De Lier is aangestoken

Eigenaar Jaco van der Mark vermoedt, dat de brand op zijn autosloperij aan de Burgerdijkseweg in De Lier is aangestoken. Hij heeft gehoord dat er twee brandhaarden waren. Daarnaast heeft volgens Van der Mark iemand gezien dat er direct na het uitbreken enkele jeugdigen zijn weggerend.

De autowrakken kunnen volgens Van der Mark normaal gesproken geen vlam vatten. Er zaten geen accu's in de wrakken en brandbare vloeistoffen waren er uitgehaald. De circa 250 autowrakken zijn compleet verwoest, waardoor de onderdelen niet meer te verkopen zijn. De totale schade is nog niet bekend.

Al met al zijn de eigenaren Jaco van der Mark en Leon Elshof van mening, dat de materiƫle schade meevalt. Zo is de garage met al het opgeslagen materiaal niet getroffen door de brand. Zij zijn dan ook van plan om de uitgebrande auto's zo snel mogelijk af te voeren om weer verder te kunnen.

Jaco en Leon roepen getuigen op om zich te melden bij de politie. Ook de politie verzoekt getuigen en mensen die op andere wijze informatie hebben, contact op te nemen. Dit kan door te bellen met het nummer 0900-8844.

Categorieen:
De Lier Algemeen