Archief

Karssen: zes gebiedsverboden opgelegd

Burgemeester Karssen van Maassluis heeft zes gebiedsverboden opgelegd sinds hij per 1 januari hiervoor bevoegdheid heeft. Die gebiedsverboden zijn drie keer rond het station ingezet, waar drie jongeren in de wachtkamer voor problemen zorgden, twee keer rond winkelcentrum Koningshoek en één keer voor het centrum. In één geval is een opgelegd gebiedsverbod door de rechter afgewezen.



De burgemeester meldde dit dinsdagavond tijdens een commissievergadering. Door de komst van de Nationale Politie moet Maassluis bij het beleid rond het wijkverbod één lijn trekken met bijvoorbeeld Rotterdam. Op deze manier is er uniformiteit in het nieuwe district waar Maassluis onder valt en is er duidelijkheid voor de agenten op straat. Dit is is van belang, omdat agenten binnen de Nationale Politie flexibel ingezet kunnen worden en dus in verschillenden gemeenten surveilleren.



Veel zal er echter niet veranderen. Wel zal het verbod in plaats van acht weken voor maximaal 30 dagen kunnen worden opgelegd, met de mogelijkheid van een tweede termijn van 30 dagen. Dat maakt dan in totaal 60 dagen in plaats van 56 dagen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen