Archief

'Bezwaar tegen WOZ-waarde altijd gratis'

De gemeente Maassluis vraagt haar inwoners niet te snel een bureau in te schakelen dat voor hen gratis bezwaar maakt tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Het kost de burger weliswaar niets, maar het kan de gemeente op kosten jagen; kosten die uiteindelijk tot tariefsverhogingen zullen leiden.

Als een inwoner het niet eens is met de gestelde WOZ-waarde, kan hij of zij daarover aan de bel trekken bij de gemeente. De gemeente zegt er geen enkel belang bij te hebben om de waarde te hoog vast te stellen. Ook dit jaar zijn al diverse WOZ-waarden ambtshalve aangepast naar aanleiding van een telefoontje of e-mail van een burger. "Waar gewerkt wordt, worden immers fouten gemaakt", aldus de gemeente.

Komt men er met de betrokken medewerker van de afdeling Belastingen niet uit, dan kan de burger formeel bezwaar maken. "Ook bezwaar maken is altijd gratis, en u heeft er maar heel zelden een gespecialiseerd bureau voor nodig", betoogt de gemeente.

Adviesbureaus die zich aanbieden, hebben recht op een onkostenvergoeding indien een bezwaar gegrond wordt verklaard. De burger die het bedrijf inschakelt, machtigt namelijk het bureau om de onkostenvergoeding te incasseren. Deze vergoeding door de gemeente kan oplopen tot 678 euro.

Categorieen:
Maassluis Algemeen