Archief

Grote brand in De Lier

Aan de Burgerdijkseweg in De Lier heeft maandagmiddag een zeer grote brand gewoed in een autosloperij. Er zijn geen gewonden gevallen. Tientallen sloopauto's op het buitenterrein zijn volledig uitgebrand.

De brandweer heeft zich geconcentreerd op het voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de garage en omliggende bedrijven. Kort na 17.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

Het vuur was kort na 15.00 uur uitgebroken. Er werden zeker vijftien brandweerwagens naar de sloperij gestuurd. Voor de aanvoer van bluswater werden slangen uitgelegd naar een waterbassin in de nabije omgeving en naar een sloot op 300 meter afstand. Intussen hield de politie nieuwsgierigen op grote afstand.

Immense zwarte rookwolken trokken vanuit het hele Westland de aandacht. Mede daardoor liep het autoverkeer op de N223 tussen Westerlee en Delft vast.

Gemeente Westland adviseerde de inwoners van De Lier om ramen en deuren gesloten te houden. Dat advies werd om 18.00 uur ingetrokken. Burgemeester Van der Tak van Westland liet zich ter plaatse informeren door de hulpverleners.

Het agrarisch preventiebureau Pinc Agro adviseert kwekers bij De Lier: "Is er roet op uw kas gekomen door de brand? Koppel waterafvoer tijdelijk af, zodat roet niet in het bassin komt."

Klik hier voor een extra nieuwsuitzending van WOS TV.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen