Archief

Van der Tak blokkeert Dijkrock

Een tweede editie van het popfestival Dijkrock aan de Nolweg in Maasdijk kunnen de organisatoren op hun buik schrijven. Dat werd woensdagavond duidelijk gemaakt door burgemeester Van der Tak tijdens een vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur. Zelfs als de raad een motie daarover zou aannemen, zal Van der Tak deze naast zich neerleggen.

Dijkrock was door de fracties Westland Verstandig en LPF op de agenda gezet en mede-initiatiefnemer John Voogt maakte in de vergadering gebruik van het inspreekrecht. Hij betoogde, dat nieuwe initiatieven op cultureel/muzikaal gebied een kans moeten krijgen en dat de organisatie aan alle veiligheidseisen tegemoet kan komen.

Van der Tak bewaart een slechte herinnering aan de eerste editie, waarbij een vergunning voor een evenement met circa 100 bezoekers was aangevraagd en er feitelijk zo'n 850 mensen aanwezig waren. Het argument dat er vorig jaar niks is misgegaan, vond Van der Tak een kwestie van wijsheid achteraf. "Organisatoren kunnen geen garantie afgeven en ik ben niet bereid de verantwoordelijkheid te nemen", aldus Van der Tak.

De burgemeester onderstreepte, dat hij de eerder door de gemeenteraad opgestelde richtlijnen uitvoert. Behalve de oogpunten van openbare orde en veiligheid en het voorkomen van concurrentievervalsing, mag er geen samenloop van evenementen zijn. Aangezien op 20 juli dit jaar ook de Monsterse feestweek nog bezig is, valt de beoogde datum meteen al af.

Van der Tak is bereid om met de organisatoren in gesprek te gaan over een alternatief, maar stelt daarbij wel een aantal uitgangspunten: het festival moet kleinschaliger, moet buiten het Westlandse feestwekenseizoen worden gehouden en het liefst naar binnen. In dit verband liet hij als locatie de Maasdijkse sporthal vallen.