Archief

De Koning enthousiast over toren

De Hoekse portefeuillehouder Klaas de Koning steunt het plan van Jaap van Ballegooij om in het duin aan de Nieuwe Waterweg een uitkijktoren te bouwen. Dat heeft hij in een e-mail aan de ontwerper van de Port of Rotterdam Tower laten weten.

Met zijn idee voor de toren dingt Van Ballegooij mee naar een geldsom van de gemeente Rotterdam. Die heeft 2,5 miljoen te verdelen voor burgerinitiatieven waar alle Rotterdammers blij van moeten worden. De stad maakt in april een selectie, waar inwoners vanaf 23 mei op kunnen stemmen.

De toren wordt volgens de plannen bij de entree van de Rotterdamse haven opgetrokken uit innovatief en duurzaam carbon composiet. Hij heeft een open constructie en bestaat uit meerdere etages. Na 300 traptreden beklommen te hebben, komt men op een panoramisch dak met uitzicht op zee, Nieuwe-Waterweg, haven, strand en duinen.

De toren zou gebouwd kunnen worden ter ere van het 150-jarig bestaan van Hoek van Holland in 2014. In datzelfde jaar hoort Hoek van Holland ook 100 jaar bij Rotterdam. Volgens Van Ballegooij kan de toren bovendien een echte trekpleister worden, zeker wanneer de Rotterdamse metrolijn uiteindelijk is doorgetrokken tot het nieuwe station Hoek van Holland Strand.