Archief

'Waar blijft eerste elektrische oplaadpunt?'

De fractie van D66 in Maassluis wil van het college van B en W weten, waarom de stad nog geen elektrische oplaadpunten voor auto's heeft. "Ondanks het feit dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat van het college, is nog geen enkel oplaadpunt in Maassluis in werking en Maassluis wordt wat dit betreft links en rechts van ons ingehaald door andere gemeenten", aldus de D66-fractie in schrifitelijke vragen.



De fractie heeft begin vorig jaar ook al vragen gesteld over het realiseren van elektrische oplaadpunten. Het college was toen volgens de fractie van plan om op korte termijn de eerste te plaatsen. Er zou gekeken worden of marktpartijen als eigenaren van winkelcentra en tankstations enhousiast zouden zijn te krijgen om oplaadpunten te plaatsen.





Tevens zegt de D66-fractie dat er inmiddels stimuleringsregelingen van de Stadsregio Rotterdam, provincie Zuid-Holland en andere overheden bestaan om elektrische oplaadpunten te realiseren. De fractie wil dan ook weten, waar het wachten op is en wanneer het eerste oplaadpunt wordt geplaatst.

Categorieen:
Maassluis Algemeen