Archief

Reddingsbrigade geen voorstander hekken Zandmotor

De Reddingsbrigade van 's-Gravenzande is van mening dat een hek om de Zandmotor af te sluiten, niet nodig is. Tom Ouwerling van de reddingsbrigade ziet meer heil in het voorlichten van strandgangers over de Zandmotor en de kustgebieden in het algemeen. Dit zei hij maandag in Het OchtendMagazine van WOS Radio.

Vorige week pleitte de Westlandse LPF-fractie ervoor om de Zandmotor af te sluiten met hekken. Dit naar aanleiding van recente incidenten met een schoolklas en met een gezin, die in paniek van de Zandmotor gehaald moesten worden.

Tom Ouwerling: "Wij zijn van mening dat je niet op basis van twee incidenten dergelijke vergaande maatregelen kan nemen." Ouwerling wijst er op, dat de Zandmotor ook een recreatiegebied is. De Zandmotor is per definitie niet gevaarlijker dan andere stukken strand. Het is wel een nieuw stuk strand, dus is het onvoorspelbaar. Mensen weten niet hoe stroming daar zich ontwikkelt en hoe de diepte zich laat zien. Dat kan voor minder veilige situaties zorgen.

Wat betreft voorlichting kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een campagne zoals diverse reddingsbrigades eerder al hebben gevoerd voor hun stuk strand. Zo'n soort campagne kan ook omtrent de Zandmotor worden opgezet.

Ouwerling liet desgevraagd weten dat de Reddingsbrigade tot nu toe geen hogere belasting op de inzet heeft ervaren vanwege de Zandmotor. Ook niet in de zomer.