Archief

Bertens wint in Auckland; Rus uitgeschakeld

De Wateringse tennisster Kiki Bertens is het eerste toernooi van het nieuwe seizoen goed begonnen. In de eerste ronde van het WTA-toernooi in Nieuw-Zeelandse Auckland schakelde zij op overtuigende wijze de Russin Svetlana Koeznetsova uit, die 71e staat op de mondiale ranking.

De eerste set mondde uit in een tiebreak, waarbij Koeznetsova uiteindelijk de set naar zich toe wist te trekken met 7-6 (5). Bertens, zelf de nummer 63 van de wereld, was daarna de Russin de baas en haalde overtuigend de winst binnen met 2-6 en 5-7.

Voor Arantxa Rus is het toernooi voorbij. De Roemeense Simona Halep was net een maatje te groot voor de Monsterse. Rus, de mondiale nummer 72, wist de eerste set nog te winnen, maar moest vervolgens haar meerdere erkennen in de Roemeense nummer 47 van de wereld: 6-4, 3-6 en 1-6.

In de volgende ronde wacht Bertens de winnares van de wedstrijd tussen de Britse Heather Watson en de Roemeense Sorana Christea. De Wateringse zal haar tweede ronde waarschijnlijk komende woensdag spelen.