Archief

Een min en een plus voor Van der Meer

De Westlandse ruiter Patrick van der Meer is vrijdag met zijn paard Uzzo vijfde geworden in het eindklassement van de Kür tijdens Jumping Mechelen. De jurering op dit onderdeel was niet geheel onomstreden. Van der Meer kon met zijn andere paard eerder op de dag wel een succes vieren tijdens het evenement in België.

Van der Meer was na afloop van de Kür echt tevreden over de prestatie van Uzzo. "Maar ik ben niet gelukkig met de jurering, want het ene jurylid had me laatste staan, terwijl het recht tegenover hem zittende jurylid mijn proef met de vierde plek beloonde", aldus de Naaldwijker.

Eerder op vrijdag had Van der Meer met zijn paard Karolus van Wittenstein de Intermédiaire I winnend weten af te sluiten. "Karolus is ruim een half jaar niet meegeweest naar wedstrijden en daar hadden we in de openingswedstrijd iets last van", verklaarde hij. "Vandaag bleef Karolus echter perfect bij de les en is deze zege een mooie afsluiting van zijn loopbaan tot nu toe", aldus Van der Meer, die er op rekent in het nieuwe jaar met Karolus van start te gaan in de Grand Prix.

Categorieen:
Westland Algemeen