Sjoerd van Marrewijk wint kerstloop

Sjoerd van Marrewijk heeft opnieuw de kerstloop van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 gewonnen. De 23-jarige Heulenaar liep de Engelse mijl (1.609 meter) in 4.52, wat ook zijn winnende tijd in 2011 was. Deze wedstrijd in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen wordt gehouden in de vorm van een tijdloop, waarbij de deelnemers om de 30 seconden starten.

De tweede plaats was voor Menno Zuidema, die vijf seconden op Van Marrewijk moest toegeven. De vriendin van Zuidema, Lorraine Ravestein, werd de snelste vrouw, in 5.42. Zij had daarmee tien seconden voorsprong op Inga Michejenko.

Bij de mannen 40-plus boekte Rob van Noort de snelste tijd. Hij kwam na 5.55 over de streep. Bij de vrouwen 35-plus zegevierde Simone Krijger in 7.33. Snelste jongen in de leeftijd tot en met 12 jaar was haar zoon Chris Krijger (6.59), snelste meisje in die categorie was Sara Dekker (6.55).

Opnieuw van de partij was ook Hans van Adrichem, de winnaar van de allereerste kerstloop van Olympus '70, die in 1974 in het Staelduine Bos werd gehouden. Van Adrichem (61) finishte 38 jaar later nog zeer verdienstelijk in 6.53.