Archief

Westland: vanaf april alleen nog op afspraak

Bij de centrale balie van het gemeentehuis in Naaldwijk kan men vanaf 1 april komend jaar uitsluitend nog op afspraak terecht. Met deze maatregel verwachten B en W van Westland de servicenormen voor wachttijden te kunnen garanderen en op termijn een bezuiniging van (rekenkundig) 2,4 ambtenaar te realiseren.

Verder gaat de balie vanaf 1 april op maandag en donderdag twee uur later open dan nu, en wel om 13.00 uur, met handhaving van de sluiting om 20.00 uur. Daarentegen wordt de openingsduur op dinsdag, woensdag en vrijdag uitgebreid. De balie gaat op die dagen al om 8.30 uur open (in plaats van om 9.00 uur) en sluit vanaf april een half uur later, om 16.30 uur.

Er zal in het eerste jaar een extra ambtenaar worden ingezet voor het helpen van bezoekers die zonder afspraak komen. Verder zal er met het oog op de overgang naar "uitsluitend op afspraak" ook enige extra capaciteit aan het telefoonteam worden toegevoegd vanwege het grotere aantal inkomende gesprekken. Om het maken van afspraken via internet te stimuleren, zal daarbij een prijsvoordeel als lokmiddel worden ingezet.

Rond 1 februari start de gemeente Westland een communicatiecampagne om de nieuwe werkwijze bij de inwoners onder de aandacht te brengen.