Archief

Westlandse lopers succesvol in Linschoten

Hardloper Mike Barsaiyan heeft zaterdag de halve marathon van Linschoten gewonnen. De bijna 25-jarige 's-Gravenzander rekende in de eindsprint af met Jay Sauer uit Nijmegen. Barsaiyan klokte onder natte weersomstandigheden een tijd van 1.10.43.

Olympus '70 was dominant aanwezig op het podium van de 10 km bij de mannen 35-plus. Arthur van Dijk uit Monster mocht plaatsnemen op de hoogste trede. Hij rende naar een tijd van 33.35. Slechts vier seconden na hem finishte Hoekenees Erwin Sparreboom als tweede.

Bij de vrouwen op deze afstand mocht Marlies Jongerius het zilver in ontvangst nemen. De Wateringse liep een van haar allerbeste tijden op de 10 km: 37.56.

Op de kortste afstand in Linschoten, de 5,5 km, was er de rentree van Thomas Poesiat. De 24-jarige 's-Gravenzander, die de laatste maanden geplaagd is door blessureleed, behaalde in de tijd van 16.19 de tweede plaats.

Bij een wedstrijd in Middelharnis was er succes voor Angeli de Koning uit Maasland. In de aldaar gehouden wedstrijd over 10 Engelse Mijl (16,1 km) was zij de snelste bij de vrouwen in de leeftijdscategorie 45-plus. Haar tijd was 1 uur en 11.59 minuten.