Archief

Vlietzight in conflict met gemeente

Het Oud & Nieuwfeest van partycentrum Vlietzight in Maasland gaat niet door. Dat heeft de eigenaar laten weten via Facebook. Reden voor de afgelasting is een conflict met de gemeente Midden-Delfland. Dat ontstond begin deze week, toen bleek dat Vlietzight zonder vergunning met een aanbouw bezig was.

Omdat de bouw niet werd stilgelegd, heeft de gemeente een dwangsom opgelegd van 20.000 euro. De gemeente heeft vervolgens aangeboden om de vergunningsprocedure met voorrang door te lopen. Tijdens gesprekken daarover, kwam echter ook het onderwerp 'beveiliging' tijdens het feest naar voren. Uiteindelijk heeft onenigheid daarover het feest genekt.

De gemeente eist dat er acht beveiligers worden ingezet. Vlietzight vindt dat aantal onredelijk en zegt niet aan die eis te kunnen voldoen. Ze wil niet meer dan zes beveiligers inzetten. Om die reden zegt de eigenaar zich genoodzaakt te voelen het feest af te gelasten. Wie al een kaartje heeft gekocht, kan op zaterdagmiddag 29 december z'n geld terug krijgen.