Archief

Handbal: heren Quintus verliezen belangrijk duel

Eredivisie

Heren

Quintus heeft de belangrijke wedstrijd tegen Eurotech/BEVO niet in winst weten om te zetten. De Heulse formatie verloor in sporthal De Heuf in Panningen met 26-23. Bij een zege zou Quintus zo goed als zeker met één been in de kampioenspoule staan. Nu zijn vijf clubs in gevecht om vier plaatsen bij de laatste zes. Kras/Volendam en OCI/Lions zijn zo goed als zeker al geplaatst. Van het vijftal Quintus, Kremer/Hurry Up, Palsgroep/E&O, Fiqas/Aalsmeer en Eurotech/BEVO lijkt Quintus met nog vijf speelronden te gaan de gemakkelijkseopgave te hebben met wedstrijden tegen de onderste drie en twee tegenstanders uit de top zeven.

Bij BEVO was deze week een wisseling van de wacht doordat trainer William Gommans vertrok en assistent-trainer Lamber van Berlo nam de taken over van de vertrokken trainer.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Pas in de slotfase wist Quintus een gaatje te slaan met de opponent uit Panningen. Van een 10-10 tussenstand na 22 minuten spelen eindigde het eerste bedrijf in 12-14 voor de Heulse formatie. Na de wisseling wist BEVO binnen vijf minuten de stand gelijk te trekken: 15-15. Na ruim een kwartier was de stand in het voordeel van BEVO: 17-16. In de daaropvolgende fase wist BEVO een gaatje te slaan: 20-16. De Heulse trainersstaf probeerde middels een time-out orde op zaken te zetten na deze zwakke periode, echter dit lukte niet. BEVO hield in eigen hal stand en won met 26-23.

Categorieen:
Algemeen