Archief

Zeven locaties voor arbeidsmigranten

Van de negen in juni voorgestelde plekken om arbeidsmigranten te huisvesten, zijn er nog zes over. Daarbij richt de gemeente zich nu ook op de vestiging van een 'Polenhotel' op het TradeParc Westland bij de bloemenveiling in Honselersdijk. Achter de schermen denkt het bedrijfsleven flink mee.

De gemeente wil extra onderkomens voor arbeidsmigranten die hier kort verblijven, omdat daar volgens haar sterk behoefte aan is. In totaal moeten er 2.000 bedden bij komen, waarbij aan een maximum van 350 per locatie wordt gedacht. Het gaat om zowel tijdelijke als permanente onderkomens.

Naast de plek in de buurt van de bloemenveiling zijn de locaties: Naaldwijk-Monnikenlaan, De Lier-Jogchem van der Houtweg, Maasdijk-Honderdland/fase2, Poeldijk-ABC-terrein, 's-Gravenzande-Het Nieuwe Water.

Twee locaties in Poeldijk, De Kreken en Nieuweweg 58a, en één in De Lier, het voormalig asielzoekerscentrum, zijn voorlopig van het lijstje geschrapt.

De gemeente zegt haar ogen open te houden voor nieuwe initiatieven. Ze benadrukt dat de lijst onderhevig is aan verandering. Voor sommige locaties geldt dat er pas migranten gehuisvest kunnen worden, als de provincie Zuid-Holland toestemming gegeven heeft.