Archief

Van der Tak: We moeten naar spreektijden

"Het is veel te laat geworden", verzuchtte burgemeester Van der Tak tegen 1.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag, vlak voor de sluiting van de gemeenteraadsvergadering. "Wij moeten echt gaan nadenken over het invoeren van maximum-spreektijd", voegde hij eraan toe.

De raadsvergadering was om 18.00 uur begonnen met de behandeling van het onderwerp 'huisvesting van de gemeentelijke organisatie'. Toen de knoop daarover was doorgehakt, werd na 22.00 uur met de rest van de agenda begonnen. Maar zelfs die kon niet helemaal worden afgewerkt. Het bestemmingplan Glastuinbouwgebied werd schriftelijk afgedaan en de duurzaamheidsagenda 2012-2030 werd uitgesteld.

Het toenmalige raadslid Mohammed El Mokaddem kwam met de suggestie om een spreektijdmaximum in te voeren tijdens de raadsvergadering op dinsdag 20 maart dit jaar, die tot bijna half twee in de nacht duurde. Later bleek, dat de fractievoorzitters er de voorkeur aan gaven om tijdens de raadsvergaderingen meer zelfdiscipline te betrachten. Blijkens de oproep van Van der Tak, is aan dat voornemen onvoldoende invulling gegeven.

De raadsvergadering van woensdagavond was overigens al een verlenging van de vergadering die op dinsdagavond om 19.00 uur was begonnen en ruim vier uur in beslag nam.

Categorieen:
Algemeen