Archief

'Praktijk in strijd met detailhandelsvisie'

Volgens de fractie van CDA in Maassluis valt het uitbreiden van de C1000 aan de Lange Boonestraat en de komst van een Action aan de Industrieweg niet te rijmen met de eerder door de gemeenteraad aangenomen detailhandelvisie. De fractie heeft hierover schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld.

Supermarkt C1000 heeft toestemming verkregen om uit te breiden aan de Lange Boonestraat. Het laatste plan voorziet in een opbouw bovenop het magazijn en het dichtbouwen van het laad- en loshof. In de detailhandelsvisie staat echter, dat deze supermarkt verplaatst zou moeten worden richting het centrum, bij voorkeur op de Vlietlocatie. De CDA-fractie wil van het college weten, of de supermarkteigenaar gewezen is op de detailhandelvisie en welke redenen zijn aangevoerd om toch te kiezen voor uitbreiding op de huidige locatie.

Wat betreft de Action, die op 7 februari zijn deuren zal openen aan de Industrieweg, staat in de detailhandelsvisie dat het de voorkeur heeft dit soort zaken in winkelcentrum Koningshoek te vestigen. Het CDA wil weten hoe dit met elkaar rijmt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen