Archief

PvdD voert actie tegen uitroeien huiskraai

De Partij voor de Dieren gaat in Hoek van Holland een protestactie houden. De actie richt zich tegen het besluit van de provincie Zuid-Holland om alle huiskraaien in de badplaats te vangen en te doden. De protestactie vindt zaterdag om 13.00 uur plaats bij het station van Hoek van Holland, waar de kraaien veelal te vinden zijn.

"De dieren zijn een beschermde inheemse soort en veroorzaken geen overlast of schade. Bovendien is de huiskraai geen exoot, zoals de provincie beweert", is te lezen in een verklaring van de Partij voor de Dieren.

De Hoekse huiskraai is voorlopig wel veilig. Dat totdat de rechter uitspraak doet in een kort geding van de Faunabescherming tegen de provincie Zuid-Holland, die door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gevraagd is om toestemming te geven het dier uit te roeien.

De kolonie huiskraaien van bijna 25 vogels beperkt zich tot Hoek van Holland. Wordt de groep groter, dan kan ze een bedreiging worden voor andere vogelsoorten. Ook kan ze flinke schade aanrichten in de landbouw. Kenmerkend is groepsgewijs optreden en dominant gedrag.