Archief

Nog steeds te lang wachten op ambulances

Maassluis kampt nog steeds met de situatie dat ambulances lang niet altijd binnen de vereiste 15 minuten aanwezig zijn. De VVD-fractie wilde hierover tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond opheldering van burgemeester Karssen. Volgens de fractie kwam in het derde kwartaal ongeveer 25% van de ambulances te laat.

Karssen heeft kort geleden een gesprek gevoerd met Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hierin heeft hij zijn ergernis uitgesproken over de slechte aanrijtijden. De Veiligheidsregio verwacht in het vierde kwartaal betere cijfers, met name omdat nu ook de zogeheten 'Rapid Responders' worden ingezet. Dit zijn motoren of personenauto's die bemand worden door één persoon en snel ter plaatse kunnen komen om eerste hulp te bieden.



In augustus kwam het onderwerp ook al ten sprake. Toen bleek 22% van de spoedeisende ritten te laat te komen op de plaats van het incident. Karssen was toentertijd ook al in gesprek getreden met de veiligheidsregio om maatregelen te nemen.



Maassluis valt onder het standplaatsgebied Schiedam. Bij samenloop van spoedeisende ritten, is Maassluis niet meer binnen de normtijd aan te rijden. De 'Rapid Responders' moeten hier verandering in brengen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen