Archief

'Nature's Pride kan niet zonder de wind'

Groenten- en fruitimporteur Nature's Pride in Maasdijk zegt in het toekomstige complex niet energieneutraal te kunnen werken, als geen gebruik kan worden gemaakt van windenergie. Oprichtster en directeur Shawn Harris hield daarover dinsdagavond een hartstochtelijk pleidooi ten overstaan de van gemeenteraad Westland.

Harris had besloten van het inspreekrecht gebruik te maken in verband met de bespreking van de zogeheten duurzaamheidsagenda 2012-2030 'Waardevol Westland'. De raadsfractie van LPF Westland had begin deze week aangegeven, dat zij vindt dat windenenergie helemaal plaats zou moeten maken voor zonne-energie.

Harris, die in afwachting is van een vergunning voor een nieuwbouwpand op bedrijventerrein Honderdland, merkte op, dat als Nature's Pride zonnepanelen zou moeten plaatsen, het complex negen keer zo groot zou moeten zijn. Het gebruik van aardwarmte zou ook geen optie zijn, omdat het bedrijf dan te veel energie zou overhouden."De enige manier om op nul uit te komen, is met windenergie", betoogde Harris.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen