Archief

Maassluis krijgt eigen natuurspeeltuin

Na zeker zeven jaar discussie kunnen kinderen komend jaar gaan ravotten in Maassluis' eigen natuurspeeltuin. Dit is het gevolg van een dinsdagavond genomen besluit door de gemeenteraad. Alleen D66 stemde tegen. Deze fractie is van mening dat Maassluizers net zo goed gebruik kunnen maken van de natuurspeeltuin in Vlaardingen en dat het geld beter besteed had kunnen worden aan huidige speeltuinen.

Met name de locatie was in de afgelopen jaren een punt van discussie. Moet de speeltuin komen in de Aalkeetpolder of langs de Nieuwe Waterweg tussen nieuwbouwwijk Het Balkon en het Sterrenbos? Uiteindelijk is er gekozen voor het Sterrenbos.

De natuurspeeltuin moet vooral aantrekkelijk zijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar en tevens toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Voor de locatie Sterrenbos is gekozen, omdat het een centrale ligging heeft en goed bereikbaar voor fietsers en auto's en met het openbaar vervoer. Daarnaast komt er binnenkort in de buurt een horecavoorziening en is de locatie beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Met name de gebrekkige bereikbaarheid van de Aalkeetpolder en het feit dat het Recreatieschap Midden-Delfland dit gebied de komende vijf jaar niet gaat ontwikkelen, zijn doorslaggevende factoren om niet te kiezen voor deze locatie. De Aalkeetpolder zal een gebied worden voor dagrecreatie waarbij de natuur niet verstoord raakt.