Archief

'Fort Hoek van Holland mag tot juli blijven'

Stichting Fort aan den Hoek van Holland mag nog zeker tot juli 2013 in het fort blijven, aldus deelraadvoorzitter Hestia Reukema. "We blijven de vinger aan de pols houden, maar de mediator die is ingeschakeld moeten we in alle rust zijn werk laten doen", verklaarde zij.

Wil Meijer, voorzitter van de Stichting Fort aan den Hoek van Holland, laat desgevraagd weten niks van een uitstel te weten. Volgens hem heeft Stadsontwikkeling Rotterdam eerder wel uitstel tot juni gegeven, mits de stichting de rechtszaak laat vallen. Dit weigert de stichting te doen.

Voor het fort is een nieuwe huurder gevonden, omdat de stichting de huurverhoging die volgend jaar ingaat niet kan betalen. De mediator moet er voor zorgen dat de twee partijen op een of andere manier in de toekomst met elkaar kunnen optrekken.

De nieuwe eigenaar heeft eerder laten weten alleen in het fort te willen zitten, maar de vrijwilligers wel bij zijn bedrijf te willen betrekken. De vrijwilligers zien hier niks in en willen met hun museum in het fort blijven.