Archief

'Tol Blankenburgtunnel gaat niet naar natuur'

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wil het tolgeld van de Blankenburgtunnel gebruiken om gaten te dichten in de begroting voor andere projecten. Dit gaat tegen het voorstel in om het geld voor landschappelijke inpassing te benutten. Dit concluderen diverse natuurorganisaties en actiegroepen die tegen de Blankenburgtunnel zijn, naar aanleiding van een brief van de minister aan de Tweede Kamer.

Eerder werd de optie besproken om alleen tol te heffen voor vrachtwagens en niet voor personenauto's. In de meest recente brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister "Gezien de bezuinigingsopgave die voorligt zou dat echter betekenen dat de opgave voor mijn begroting nog complexer wordt."

Een aansluiting vanuit Vlaardingen, met af- en opritten op de Blankenburgtunnel via de Maassluisedijk, zal niet doorgaan. Het hoogteverschil in dit tracédeel, samen met de kleine ruimte voor in- en uitvoegen, maken een verkeersveilige oplossing niet goed mogelijk. Bovendien zou de aansluiting een grotere aantasting betekenen van onder meer de natuur in de 'Rietputten'.

Categorieen:
Algemeen