Archief

Zes Hoek van Holland-spelden uitgereikt

Tijdens de eindejaarsbijeenkomst van de deelgemeente Hoek van Holland in de Hoekstee zijn maandag zes zilveren Hoek van Holland-spelden uitgereikt. De laureaten zijn Frank Haalmeijer, Lourens Keers, Rob Lange, Fokke van Oostrum, René Vas en Wilco Verhoorn.

De Hoek van Holland-speld wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de Hoekse samenleving. Ook mensen die al meer dan tien jaar vrijwilligerswerk doen, komen in aanmerking.

Haalmeijer heeft diverse bestuursfuncties gehad. Zo was hij onder meer voorzitter van de Stichting Buitenschoolse Opvang Hoek van Holland en van de speeltuinvereniging. Keers krijgt zijn Hoek van Holland-speld vanwege zijn werkzaamheden voor volkstuinvereniging De Noort Bonnen. Daar is hij onder meer sinds 1996 penningmeester.

De heer Lange is gehuldigd vanwege zijn bijdrage aan de veiligheid in Hoek van Holland. Hij meldde zich 25 jaar geleden aan bij de vrijwillige brandweer en werd later beroeps. Van Oostrum heeft zich ingezet voor de voetbalsport: eerst bij Hoekse Boys en nu bij HVC '10. Hij is lid van de jeugdcommissie en maakt deel uit van het hoofdbestuur van de club.

Vas mocht de Hoek van Holland-speld in ontvangst nemen vanwege onder meer zijn vrijwilligerswerk bij het Nederlands Kustverlichtingsmuseum. Hij zorgde ervoor dat de vuurtoren niet gesloopt werd. Verhoorn, tot slot, werd in het zonnetje gezet vanwege zijn vrijwilligerswerk bij het Hoekse Badje. Daar organiseert hij verschillende activiteiten zoals de jaarlijkse zwemvierdaagse en het traditionele hondenzwemmen als afsluiting van het seizoen.